Zakelijke hypotheek, groeikapitaal of liquide middelen; wij denken in financieringsoplossingen

21 juni 2023
Zakelijke hypotheek, groeikapitaal of liquide middelen; wij denken in financieringsoplossingen

"Wij zijn trots op ons bedrijf en dat laten we graag zien", zegt Senior Accountmanager Jonathan Peter Ramaker. "Daarom ontvangen wij ondernemers graag bij ons op kantoor in Breukelen, met hun intermediair als die erbij betrokken is. In een van onze mooie spreekruimtes bespreken we dan onder het genot van een heerlijke kop koffie uitgebreid de financieringsvraag. Ieder verhaal is uniek en we weten pas hoe het écht zit en wat de mogelijkheden zijn en wij wat kunnen betekenen als we doorvragen en alle kanten belichten."

"Iedere financieringsaanvraag is uniek en het verhaal erachter horen we als we met de ondernemer aan tafel zitten. Door de achtergronden goed te bespreken, komen we soms op een heel andere financieringsconstructie uit als van te voren bedacht. Bijvoorbeeld als blijkt dat de ondernemer nog meer vastgoed in bezit heeft waar geen of nauwelijks hypotheek op zit. Dan heeft de ondernemer de mogelijkheid om het geld uit de stenen te halen en dat opnieuw te investeren. Ook is het mogelijk kapitaal vrij te maken waardoor liquide middelen beschikbaar komen als werkkapitaal. Dan kan een ondernemer zijn droom plots eerder dan verwacht verwezenlijken. Het is mooi te zien dat financieringsoplossingen voor veel ondernemers dichterbij zijn dan ze denken."

Anderhalf miljoen aflossen

"Een van de eerste financieringsaanvragen die ik kreeg, was van een vader en zoon die vele jaren een hotel in bezit hebben. De hypotheek liep bij een grootbank waar ze al dertig jaar bankierden. De bank liet weten te stoppen met de financiering van bijna anderhalf miljoen euro. Binnen een maand moest de hypotheek worden afgelost. Deze mensen kwamen binnen met paniek in hun ogen. We zijn in gesprek gegaan en een uur later kon ik zeggen: gefeliciteerd, komende dinsdag staat jullie hotel op ons portal en vinden we een financier voor u. Ze gingen zichtbaar opgelucht naar huis met een enorme last achterlatend. Dat zijn mooie ervaringen."

Elke dag een beter mens

Eind 2020 startte Jonathan als Accountmanager bij Mogelijk. "Bijzonder dat Mogelijk mijn pad kruiste, ik heb tenslotte uit geheel een andere achtergrond dan de bank- of vastgoedwereld. Na de Hogere Hotelschool en een studie psychologie en later filosofie heb ik meerdere mooie posities in de hospitality branche mogen uitoefenen. Met Breukelen heb ik wel een link, als kleine jongen kwam ik hier graag op bezoek bij mijn opa en oma die hier toen woonden. We gingen vaak samen varen. Inmiddels woon en werk ik met ongelofelijk veel plezier in Breukelen. Ik ben heel dankbaar dat Mogelijk mij de kans gaf om een nieuw vak te leren waarbij de praktijk en de School of Real Estate in Amsterdam mij veel brachten en brengen. Mogelijk gaf mij meteen een heel prettig gevoel, door de goede en open sfeer waarbij er dagelijks hard gewerkt wordt en er mooie prestaties worden neergezet. Bij Mogelijk zetten wij elke dag alles op alles om mensen blij te maken. We blijven verbeteren wat goed past bij mijn persoonlijke motto om elke dag een beter mens te zijn."

 

Alle artikelen
Meer lezen