Workation in Bangkok: werk of vakantie?

11 december 2023
Workation in Bangkok: werk of vakantie?

Lekker met een stel collega’s naar een warm land. Levert dat nou echt wat op, of is het vooral heel veel lol? Lieke was mee met de tweede workation van Mogelijk en weet het antwoord: “Het was erg intensief, maar we hebben het onwijs leuk gehad. Een hele bijzondere werkervaring.” 

Het doel van de workation was om een heel specifiek deel van onze backoffice te bouwen. Een echt werkdoel dus, niet een beetje teambuilden of brainstormen op de hei. “Na het ontbijt gingen we aan de slag. Door het tijdsverschil was er in Nederland nog niemand aan het werk op dat tijdstip en konden we ongestoord aan ons project werken. Omdat je de hele dag met collega’s bent die aan hetzelfde project werken, maak je snel stappen. Het is een pressure cooker zonder andere afleiding. Elk moment van de dag kun je sparren met mensen die je normaal maar af en toe spreekt of helemaal niet.” Na het eten werd er ook nog gewerkt. Niet aan het project maar dan kwamen de hulpvragen vanuit Nederland aan bod. “Ik heb meer werkuren gemaakt dan normaal.” 

Gelukkig was er ook ruimte voor ontspanning. Collega M, die zelf in Thailand is geboren, had alles goed geregeld. “Niet alleen de werplekken, wifi en lokale sim-kaarten. Hij nam ons ook uit eten op het dakterras van het hoogste gebouw van Bangkok. Voor de meesten was dat letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt. Zelf vond ik ons weekend in de jungle heel tof: zonder stroom of bereik leer je elkaar goed kennen.” 

Dus volgend jaar weer? "Goede vraag, eerst maar eens nagenieten en bijkomen van deze keer.” 

Alle artikelen
Meer lezen