Vrijheid om zelf te ondernemen, met initiatieven te komen en dingen uit te proberen

4 juli 2023
Vrijheid om zelf te ondernemen, met initiatieven te komen en dingen uit te proberen

“De vastgoedwereld heeft me altijd al getrokken”, begint Daan van Essen zijn verhaal. “Toen de kans zich voordeed om alles wat ik tijdens mijn studie heb geleerd bij Mogelijk in de praktijk te brengen, heb ik dan ook geen seconde getwijfeld. Alles kwam hier samen.” Daan studeert communicatie aan de Hogeschool Utrecht. Hij liep het afgelopen half jaar stage op de marketingafdeling bij Mogelijk.  

Samen met eventmanager en collega Anouk Gentis nam Daan de voorbereidingen van de vastgoedbeurs PROVADA op zich. Hij blikt terug op een leerzame stage én geslaagde PROVADA.  

“De vastgoedbeurs is een groot evenement waarop we met Mogelijk natuurlijk een statement wilden maken. Samen met collega’s heb ik een mooi programma samengesteld. Zo openden we op de eerste dag gelijk goed met de opname van de podcast Vastgoed Gezocht van BNR Nieuwsradio op de stand. Ook organiseerden we een gezellig ontbijt voor studenten, bedachten we een quiz waar studenten aan deel konden nemen en was er elke dag een Mojito-borrel. Daarnaast verzorgde ik in de aanloop van de beurs alle mailings, maakte ik flyers en briefde ik mijn collega’s. Ik vond het ontzettend leuk om na maanden van voorbereiden dan eindelijk echt op de beurs te staan. De beurs duurde drie dagen en het was altijd druk op de stand van Mogelijk. Ik heb zoveel verschillende, interessante mensen ontmoet; investeerders, intermediairs en ondernemers, maar ook studenten.” 

Vrijheid en kansen 

Vol goede zin en tegelijkertijd enigszins nerveus begon Daan in februari aan zijn stage. “Ik was in eerste instantie een beetje bang dat ik me als stagiair ondergeschikt zou voelen. Maar dat was absoluut niet het geval. Vanaf het eerste moment was ik onderdeel van het team. Mogelijk is opgericht door ondernemers en dat merk je. Ik vind het opvallend dat alles zo helder is en snel kan gaan. Geen langlopend proces, maar een financiering of investering die zo geregeld is. Dat bevalt me. Ik kreeg de vrijheid om met initiatieven te komen en dingen uit te proberen. Daardoor heb ik heel veel geleerd – stiekem veel meer dan ik tijdens een half jaar studie zou leren.” Na zijn eindpresentatie zit de stage van Daan erop. Als alles goed gaat, is hij volgend jaar afgestudeerd. “Dan zou ik het zeker zien zitten om bij Mogelijk aan de slag te gaan. Het is een toporganisatie om voor te werken.”   

Alle artikelen
Meer lezen