Vivian Stolk (27) werkt sinds het eerste begin bij Mogelijk. Ze deed haar afstudeerstage voor Schoevers bij Mogelijk en ging nooit meer weg. In de afgelopen vijf jaar groeide zij mee met het bedrijf, van intern accountmanager naar HR-manager. “Ik ben altijd breed inzetbaar geweest binnen Mogelijk”, vertelt Vivian. “Dat is nu als HR Manager nog steeds zo. Met alles wat ik doe, probeer ik mijn huidige en nieuwe collega’s blij te maken, of ik nu een fietsplan moet regelen of een ei moet bakken.”

Samen lunchen

Dat laatste behoeft misschien enige toelichting; een HR-manager die eieren staat te bakken? “Ja”, lacht Vivian. “Dat heeft een beetje een geschiedenis. Mogelijk vindt het heel belangrijk dat medewerkers regelmatig samen lunchen. Daarom verzorgen we meerdere dagen per week een lunch voor iedereen op kantoor. En dan bedoel ik ook echt ‘verzorgen’; we bakken eieren, maken tosti’s, soep of andere gerechten. Dat maakt dat mensen echt even het werk neerleggen en bij elkaar komen in plaats van een bammetje achter hun bureau te eten. Vroeger stond ik zelf die eieren te bakken, tegenwoordig hebben we het anders georganiseerd. Maar heel soms spring ik nog even bij. Door de blije reacties van collega’s is dat superleuk om te doen.”

Samen dingen mogelijk maken

Bij elkaar komen is echt belangrijk binnen het bedrijf. “Onze filosofie is dat we hier echt samen de dingen mogelijk maken”, aldus Vivian. “Je hebt elkaar nodig en daarvoor moet je elkaar ontmoeten, ook op een ontspannen moment zoals de lunch.” Met de groei naar meer dan 80 medewerkers is dat alleen nog maar belangrijker geworden. Bij een sollicitatiegesprek let Vivian scherp op welk ‘type’ er voor haar zit. “Kennis en kunde is belangrijk, maar net zo belangrijk is de vraag of iemand bij het DNA van Mogelijk past. Hier mag iedereen elkaar altijd bevragen. Vaak loopt de dag hier anders dan je verwachtte. Het vraagt de nodige flexibiliteit en bereidheid om voorbij je eigen takenlijst te kijken en een collega te helpen.”

Samen successen vieren

“Pas je binnen dit profiel, dan is Mogelijk de mooiste partij om voor te werken”, vindt Vivian. “We doen hier alles om het werkplezier zo hoog mogelijk te houden en is er volop ruimte voor ontwikkeling en in deze ambitieuze setting gaan we er echt voor om samen te scoren.” Het halen van mijlpalen of het invoeren van een procesverbetering bijvoorbeeld viert Mogelijk graag gezamenlijk. “We weten dat iedereen belangrijk is bij het behalen van successen, het maakt niet uit welke functie je hebt. Dus we vieren dat ook samen en delen eerlijk als er een extraatje te verdelen is.”

Graag weer op kantoor

De samenwerking maakt dat de lijntjes bij Mogelijk op kantoor kort zijn. Iedereen kan en mag bij elkaars bureau komen, ook bij de managers en directeuren. Vóór corona werd er om die reden dan ook niet veel thuis gewerkt. Het was dus wel even schakelen aan het begin van de pandemie. “We moesten heel snel heel veel regelen met computers, telefoons en verbindingen, maar het lukte”, aldus Vivian. “Nu we weer meer op kantoor kunnen zijn, merken we gelukkig dat de meeste collega’s dat ook graag weer doen. Niet in de laatste plaats vanwege de lunch natuurlijk!”

Alle artikelen
Meer lezen