"Mijn uitdaging zit in de snelle groei en grote ambitie van het bedrijf"

8 februari 2023
"Mijn uitdaging zit in de snelle groei en grote ambitie van het bedrijf"

Glenn Tetteh (28) was na 4 jaar personal trainer te zijn geweest na een opleiding sportmanagement, toe aan een nieuwe uitdaging die hem mentaal zou uitdagen. Zijn gevoel voor nummers en getallen leidde hem naar IT. Sinds oktober 2022 is hij gestart als software tester bij Mogelijk, de eerste binnen het bedrijf. “Deze carrièreswitch heeft goed uitgepakt. Mogelijk is een bedrijf dat snel groeit en erg ambitieus is. Genoeg uitdaging voor het IT-team dus!”

Glenn is in het vak software testing gerold via een IT-traineeship. Hiermee heeft hij via korte projecten ervaring opgedaan binnen verschillende bedrijven, zoals Rituals. Glenn: “Op een gegeven moment was het tijd voor de volgende stap. Een recruiter op LinkedIn benaderde mij voor de vacature bij Mogelijk. Als IT’er word je op LinkedIn belaagd door recruiters, maar deze vacature sprong eruit. Vastgoed en financieringen hebben mij altijd al geïnteresseerd. Mogelijk kende ik van posters in abri’s en YouTube en het leek me erg interessant om dit wereldje van dichtbij te ontdekken. Toen ik bij Mogelijk binnenkwam, werd ik meteen weggeblazen door de presentatie. Vanaf de eerste seconde was duidelijk dat Mogelijk van automatisering en technische snufjes houdt. Dat zien wij techneuten graag.”

Uitdaging en voldoening

“Ik heb hier mijn plek gevonden. Het werk geeft de uitdaging en voldoening waarnaar ik op zoek was. Als tester van software waarborg je kwaliteit. Ik ben degene die samen met de ontwikkelaar de best mogelijke applicaties uitrolt, zodat bijvoorbeeld onze accountmanagers zo goed en efficiënt mogelijk kunnen werken. De uitdaging zit ook in de snelle groei en grote ambitie van het bedrijf. Naast langlopende projecten komen er regelmatig onverwachte wensen bij het tech-team terecht die zo snel mogelijk ontwikkeld, getest en geïmplementeerd moeten worden. Die verrassingselementen houden het werk spannend.”

Thuis in het test-team

“Op dit moment ben ik de enige software tester bij Mogelijk, maar het tech-team gaat uitbreiden. Dit biedt mij kansen voor persoonlijk groei. Ik krijg de kans om cursussen te volgen om allround te worden in het vak. Hierdoor kan ik straks mijn kennis overdragen aan nieuwe testcollega’s en de moeilijke taken op mij te nemen, zodat de nieuwelingen rustig hun draai kunnen vinden. Mijn doel is om zo goed mogelijk te worden binnen het testvak. Daarnaast zou ik op termijn de management skills die ik tijdens mijn studie heb opgedaan, willen benutten. Ik voel me ontzettend thuis in het tech-team. Het is mijn type mensen met dezelfde humor en interesses dus dat maakt dat ik mij helemaal op mijn plek voel.”

Alle artikelen
Meer lezen