In de tech-branche zijn skills belangrijker dan opleiding

29 september 2022
In de tech-branche zijn skills belangrijker dan opleiding

"Bij Mogelijk krijg ik de vrijheid om 'mijn ding' te doen, nieuwe ideeën te bedenken en implementeren. Natuurlijk krijgen collega's ook die kans en waar nodig help ik een handje", vertelt Software Developer M. Hij moet zijn naam vaak uitleggen: "Ik kom uit Thailand, waar mensen altijd twee namen hebben. Mijn eerste naam is Ai-yakaan Sukapintha. Mijn moeder heeft haar kinderen een tweede naam met dezelfde klank gegeven; die van mijn broer is E, de mijne M."

Echt een superteam

Vanuit webbureau Websteen kwam M in 2021 naar Mogelijk. "Ik werkte daar al bijna twee jaar aan het project Mogelijk en vond het een mooie kans om dat 'in-house' te kunnen uitbouwen. Bovendien zit Mogelijk bij mij om de hoek, dus dat was een no-brainer. Inmiddels ben ik doorgegroeid tot Lead Developer van het team dat op dit moment bestaat uit vijf Back End en vijf Front End Developers. Frontenders werken letterlijk aan de voorkant van een website, dus wat je als bezoeker kunt aanklikken. Een Backender houdt zich bezig met alle benodigde data en business logic. Ik werk voornamelijk aan de backend kant en spring bij in het frontend team mocht het echt nodig zijn. Het team is heel divers en dynamisch; ik vind dat we een uniek team hebben neergezet. We gaan zo flexibel met elkaar om, dat het lijkt of we al tien jaar samenwerken. Het is ook niet erg om fouten te maken, je collega’s helpen je en supporten je altijd. We spreken elkaar zelfs buiten het werk, echt heel leuk; een superteam."

Aandacht voor medewerkers

“Bij Mogelijk wordt er regelmatig gefeest en wordt er veel aandacht besteed aan de medewerkers. Je hebt inspraak en je krijgt kansen, medewerkers krijgen veel support om te kunnen doorgroeien en doorleren. Zelf volg ik nu geen cursus, maar elke dag struin ik het internet af naar nieuwe technieken die ik dan aan het team voorleg. In de tech-branche is opleiding wat minder belangrijk want opleidingen lopen vaak achter op de ontwikkelingen die enorm snel gaan. Ik heb vaak gewerkt met mensen die met hun opleiding stopten en in de praktijk heel goeie developers werden. Skills doe je ook op door veel te doen en vragen te stellen. In no time draai je lekker mee in het team."

Alle artikelen
Meer lezen