Brian Chow (38) werkte eerder bij een Engelse crowdfunder. Algemeen directeur Folkert Eggink wist hem te verleiden om naar Mogelijk te komen. Na een bliksemcarrière binnen het bedrijf van klantmanager naar coördinator klantsupport, werkt Brian sinds oktober als Teamleider Leningoperatie voor Mogelijk.

“Na flinke investeringen in marketing is het nu tijd om de administratie en het beheer van het stijgende aantal leningen goed te organiseren”, vertelt Brian. “Het is super om hier met mijn team aan te werken.”

Zijn besluit om bij Mogelijk te komen werken, kwam voort uit twee belangrijke overwegingen. “Ik vind het belangrijk in een baan dat ik achter het product sta”, aldus Brian. “Met onze Ondernemershypotheek verbinden we investeerders aan ondernemers en met de Verhuurhypotheek financieren we vastgoedbeleggers. We maken eigenlijk alle partijen blij. Dat is echt mooi aan dit werk.” Daarnaast merkte Brian al bij de kennismaking dat de cultuur van Mogelijk bijzonder is. “Bij de eerste rondleiding voelde ik de openheid en transparantie”, vertelt Brian. “Managers zitten op de werkvloer en je kunt echt iedereen op elk moment om hulp vragen als je iets nodig hebt.”

Organisatie snel leren kennen

Door als klantmanager te starten, leerde Brian direct de hele organisatie en alle processen goed kennen. “Als klantmanager heb je te maken met investeerders, ondernemers, notarissen en intermediairs. En ook met de producten van Mogelijk. Na één week had ik al met 80% van de medewerkers een keer contact gehad.”

Brian en zijn team zijn de komende tijd druk bezig met het automatiseren van het werk. Bijvoorbeeld de processen rond het uitbetalen van bouwdepots of het tussentijds aflossen van leningen. Steeds meer van deze procesessen kunnen straks verlopen via de Mogelijk-app, waar nu nog hard aan gewerkt wordt. Dit levert voor ons efficiencywinst op.”

Werken aan ambities

Mogelijk heeft hoge ambities. De teller van verstrekt kapitaal staat nu bijna op €700 miljoen. Toen Brian solliciteerde was dat nog ‘maar’ €300 miljoen. “Het gaat echt hard”, weet Brian. “Voor dit jaar is het doel om de grens van €1 miljard te passeren. Die ambitie voel je door het hele bedrijf, iedereen werkt daar hard aan.” Dat maakt onder andere dat Brian eind vorig jaar al drie mensen aan zijn team kon toevoegen en dit jaar 5 fte zal werven. “Dat is niet makkelijk in deze arbeidsmarkt. We zoeken mensen die heel secuur kunnen werken, administratief onderlegd zijn, affiniteit hebben met fintech en die het leuk vinden om regelmatig klantcontact te hebben.”

Persoonlijke aandacht

Ondanks de groei van het bedrijf en de torenhoge ambities, verdwijnt de persoonlijke aandacht niet uit beeld, is de ervaring van Brian. “Verjaardagen en jubilea worden groots gevierd waarbij echt iedereen even het werk neerlegt om erbij te zijn. “En…”, besluit Brian. “Dit is het eerste bedrijf waarvan ik een cadeautje krijg met Valentijnsdag!”

Alle artikelen
Meer lezen