Mogelijk heeft torenhoge ambities en is in de afgelopen jaren enorm gegroeid. Er wordt keihard gewerkt door bijna 85 medewerkers. Alles om ondernemers, vastgoedbeleggers, investeerders én intermediairs blij te maken. Maar bij Mogelijk is er minstens zoveel aandacht om óók de medewerkers blij te maken. Madelon de Weerd (51) heeft daar een belangrijke rol in.

Van 15 naar 85

Madelon werkt bijna drie jaar voor Mogelijk. Officieel als receptioniste, maar in de praktijk ook als telefoniste, klantsupport, floormanager en eventmanager. Madelon maakte de groei van Mogelijk mee. “Ik startte drie jaar geleden nog op de oude locatie”, vertelt ze. “Met 15 man verhuisden we naar de Amerlandseweg waar we in eerste instantie een zee van ruimte hadden.” Die ruimte is inmiddels aardig opgevuld met bijna 85 medewerkers.

Mooie momenten vieren

Ondanks de groei en de ambities van Mogelijk, is de sfeer bij het bedrijf nog altijd heel prettig. “We nemen onze successen en de mooie momenten niet zomaar voor lief”, vertelt Madelon. “Verjaardagen, mijlpalen, jubilea: ze moeten gevierd worden en dat doen we ook.” Zelfs in coronatijd met de nodige aanpassingen.

Denken in oplossingen

Dat brengt voor Madelon wel de nodige uitdagingen met zich mee. Grote feesten en partijen zijn natuurlijk niet mogelijk nu. Maar ook hierin klinkt het motto van het bedrijf door: Denk Altijd In Oplossingen. En zo lukte het Madelon om een fantastisch sinterklaasfeest neer te zetten voor alle kinderen van de medewerkers. “Lekker buiten, met een Sint en Pieten en een poffertjeskraam voor de deur. Het was een geweldig feest. In de groepsapp kwamen de volgende dag alle foto’s door van kinderen die met het speelgoed aan het spelen waren”, vertelt Madelon nog nagenietend.

Lekker buiten

Ook kerst ging niet geruisloos voorbij. Zaterdag 11 december konden investeerders en andere relaties een kerstboom ophalen in een prachtige drive-thru. Helemaal coronaproof doordat iedereen in zijn auto kon blijven zitten. Madelon: “Er was livemuziek, hotdogs en warme chocomelk. Sommige genodigden stapten nog even uit om elkaar nog even persoonlijk te spreken. Met een strakblauwe lucht was het buiten goed toeven en konden we ons prima aan de maatregelen houden!” De bomen die overbleven, gingen naar de voedselbank.

Op 16 december organiseerde Madelon het laatste feestje van het jaar. Toen werd het kantoor omgetoverd tot een soort mini-kerstmarkt. Ook hier werden uiteraard alle maatregelen in acht genomen. Lokale ondernemers zetten een kraampje op waar de medewerkers met muntjes hun kerstinkopen konden doen, buiten stond de slager met stamppotjes en iedereen kreeg een lekkere kerststol mee van de lokale bakker. “Ook dat doen we heel bewust bij Mogelijk”, vertelt Madelon. “Voor feestjes, catering of cadeaus vragen we eigenlijk altijd lokale ondernemers. Die gunnen we het.”

“Nieuwe medewerkers denken misschien dat er nu al veel gevierd wordt”, lacht Madelon. “Maar zodra corona het toelaat, zullen ze merken dat we ons nu nog inhouden. Ik kan niet wachten tot we weer een mooi personeelsuitje kunnen organiseren.”

Alle artikelen
Meer lezen