"Bij Mogelijk zijn een goede klik en praktijkervaring belangrijker dan een opleiding"

3 februari 2023
"Bij Mogelijk zijn een goede klik en praktijkervaring belangrijker dan een opleiding"

Tim Boon is met zijn 24 jaar verreweg de jongste vastgoedspecialist bij Mogelijk. Maar tussen de ‘senioren’ voelt hij zich absoluut geen vreemde eend in de bijt. “Ze geven me veel verantwoordelijkheden en schamen zich niet om aan een 24-jarige met slechts 4 jaar ervaring iets te vragen. Het is een goede leerschool waar ik me thuis voel.” 

School, daar is Tim niet zo van. Hij is meer van het leren in de praktijk. Omdat het reguliere middelbare onderwijs niet aan hem besteed was, behaalde hij zijn vwo-diploma aan het Luzac College. Een particuliere school waar hij in contact kwam met leerlingen met vermogende ouders die in het vastgoed zaten. Dit wekte zijn interesse. “Na school ben ik cursussen gaan volgen en deed ik in de praktijkervaring op met het huis van mijn ouders dat zij verhuren op Curaçao. Een jaar later maakte ik al een start met mijn eigen vastgoedportefeuille en liet ik via een tussenpersoon mijn eerste vastgoedobject financieren. Een spannende stap, maar een stap waar ik geen spijt van heb. Inmiddels heb ik meerdere panden in de verhuur. Bij een VVE-vergadering van het huis op Curaçao kwam ik in contact met Maarten Rövekamp, een van de oprichters van Mogelijk. Ik kende Mogelijk al, het leek me een leuke plek om naast mijn privéonderneming te werken, dus heb ik mijzelf daar geïntroduceerd.”

Kans gekregen

“Daar zat ik dan als sollicitant vastgoedspecialist. Eigenlijk durfde ik mezelf helemaal geen specialist te noemen. Ik had een gesprek met een heel ervaren vastgoedspecialist met grijze haren en dacht: heel bijzonder als wij straks dezelfde functie hebben. Ik was ‘nog maar’ 23 jaar met slechts 4 jaar praktijkervaring, maar ze gaven mij een kans. Door het volwassen gesprek, de klik en de ervaring. Aan ervaring heb je vaak meer dan aan een afgeronde opleiding. Het gaat om denken in oplossingen en mogelijkheden, de naam Mogelijk doen we dan ook eer aan.”

Leerschool

Kort na het gesprek, op 1 juli 2022, ging Tim met een getekend contract aan de slag. “Mogelijk is voor mij een leerschool. Ik ben heel dankbaar dat ze mij die verantwoordelijkheid durven geven. De ervaring die ik met mijn privéonderneming opdoe, gebruik ik voor mijn werk bij Mogelijk en andersom. Dit soort nevenactiviteiten zie je bij veel collega’s. Ik denk dat dit een sterke combinatie is. Mogelijk laat dit toe, omdat ze zien dat dit jouw prestatie op het werk alleen maar verbetert. Dat vind ik een kracht van ze.”

Jong en oud

“Het is ontzettend leuk om bij Mogelijk te werken. Ik voel me thuis. In elk team zitten jonge collega’s waar ik goed mee overweg kan, maar ik vind omgang met collega’s die ouder zijn ook erg leuk. Ik hou ervan om over serieuze zaken te praten.”

Ontwikkelmogelijkheden

“Ik doe nu zoveel allround kennis op door alle verhalen en ervaringen die ik hoor van vastgoedinvesteerders, dat ik met die kennis in de toekomst meer kan doen. Bij Mogelijk bijvoorbeeld met een rol in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds of meer commercieel. Ik zie collega’s doorschuiven van accountmanager naar relatiemanager of van accountmanager naar fondsmanager. Er is ook een collega die begon als stagiair verhuurhypotheek die nu accountmanager is. Bij Mogelijk krijg je de kans om je te ontwikkelen.”

Alle artikelen
Meer lezen